15 Ağustos 2017 Salı

FİNCANDA TÜRK KAHVESİ

 BOL KÖPÜKLÜ FİNCANDA TÜRK KAHVESİ


Malzemeler çok basit: Fincan, kahve, şeker ve su 
  

Fincana suyu ekliyoruz ağzına kadar doldurmamaya dikkat ediyoruz çünkü kaynayınca taşabilir.


Ben bir çay kaşığı kahve kullandım ama siz kendi zevkinize göre ekleyebilirsiniz.


Bir çay kaşığı da şeker ekliyoruz. Yine kendi isteğinize ve arzunuza göre şekersiz (sade) yada bol şekerli yapabilirsiniz. Ben karıştırmıyorum ama siz karıştırabilirsiniz.



Ocağın en küçük gözünde orta ateş şeklinde kahvemizi yapıyoruz.


Kahveden tıkır tıkır ses geldiğinde kahvenin üstünde de kaynadığı için köpükler oluşuyor, ocağın altını kapatıyoruz taşmaması için. Kahveyi direk almadan peçete yardımıyla almanızı tavsiye ederim çünkü direk ateşe maruz kaldığı için fincanın sapı sıcak oluyor. Yanında lokum, çikolata, gofret, kuru yemiş tarzı yiyecekler yine kendi isteğinize bağlı olarak koyabilirsiniz afiyet olsun :) 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder